#15 – Húzd fel az órát!

2017.04.20.

Időben, reggelivel elindított étkezési ritmusunkban törekedjünk rá, hogy 2-3 óránként, legalább 5 alkalommal együnk.

napi_tipp15

Azaz a tízórai, uzsonna soha ne maradjon el! Sőt, étkezéseink, kisétkezéseink a lehetőségekhez képest minden nap azonos időben legyenek, ezt követeli szervezetünk ritmusa.

A folytonos rohanásban élőktől, kiszámítható napi rutinnal nem rendelkezőktől, azoktól, akik úgy érzik, “elég a napi háromszori étkezés” ez eleinte többlet-odafigyelést igényel, de ez az energiabefektetés megtérül. Fennálló inzulinrezisztencia esetén csökkennek az IR tünetei: energikusabb leszel, megszűnnek a vércukoringadozásból adódó rosszullétek, jelentősen csökken a cukorbetegség kialakulásának veszélye, de még fogyhatsz is!

Napi tipp

Hamar eljön az idő, amikor a szervezeted figyelmeztet, hogy itt az ideje, hogy egyél valamit (és ha mindent jól csinálsz, ez nem azt fogja jelenteni, hogy a falat kaparod az éhségtől;)), de addig is, amíg újra nem “kalibrálódik”, érdemes felhúzni az órát, beállítani a telefont, hogy tudd, kajaidő van.

És persze mindig legyen nálad valami teljes kiőrlésű harapnivaló (sok, könnyen szállítható, gyorsan összedobható, mégis egészséges receptet leshetsz el dietetikusainktól is), friss zöldség, gyümölcs!

További tudásmorzsákat itt csipegethetsz.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Regisztráció

Vezetéknév

Keresztnév

E-mail cím

Jelszó

Jelszó mégegyszer

Telefonszám (pl.: +36305550102)

Van ételallergiád/-intoleranciád?


A Sportkontroll visszajáró páciense vagyok.
Feliratkozom a Mandulaliget hírlevelére.
Elolvastam és elfogadom az Általános szerződési feltételeket
Regisztráció
Ezzel az email címmel már regisztráltak.
Google+