Lukasz Rebeka, dietetikus

Hogy ki vagyok én? Szkeptikus gondolkodású dietetikus, Anya.

Diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem 2014-ben, akkor 5-hónapos várandóspocakkal. Diplomamunkámat egészségügyi marketing témájában írtam, és akkor azt gondoltam, nekem ezzel kell foglalkoznom! Kisfiam megszületése után viszont álbillent a mérleg: összezavarodtam a sok információtól, ezért beléptem a közösségia média anyuka-csoportjaiba. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy mi folyik ezekben a csoportokban: laikus emberek osztanak egymás gyermekeinek tanácsot, gyermektáplálás témáiban is.

Teszik ezt úgy, hogy az adott gyermeket sosem látták, nem ismernek olyan adatokat, melyek hiányában egyéni és biztonságos tanács nem adható (percentilgörbe, előforduló betegségek a gyermeknél és családjában, antropometria, laborértékek, életkörülmények, stb.), főleg nem az ehhez szükséges végzettség hiányában. Áltudományok, diagnosztikus értékkel nem rendelkező biorezonancia miatti felesleges diétáztatások nap mint nap, szakember felügyelete nélkül.

Nem egyszer láttam azonnali beavatkozást igénylő eseteket az üzenőfalakon, akik az önjelölt tanácsadó félrekezelése/diagnosztizálása miatt életveszélynek voltak kitéve! Az sem helyes, ha egy laikus Anya előadást tart gyermektáplálásról, legyen bármilyen tapasztalt és magabiztos is! Minden Anyát óva intek ettől!

Eldöntöttem, hogy tennem kell valamit, szeretnék ellenpólust nyújtani a tévhitek dzsungelében! Persze nem egyedül, hiszen folyamatosan egyeztetek gyermekgyógyászatban jártas szakemberekkel, és őket is erre bíztatom!

Létrehoztam a “Biztonságos Hozzátáplálás” Projektet, mely magában foglal hozzátáplálással foglalkozó közösségia média oldalt, csoportot, kiadványokat, előadásokat a szülők és a szakma számára egyaránt. Rengeteg tervem van!

Idén jelenik meg első könyvem, “Biztonságos Hozzátáplálás” címmel. A könyv szakmai támogatottsággal készült, rengeteg szakértőt bevontam a munkába (gasztroenterológus, gyógyszerész, pszichológus, allergológus, gyermekgyógyász, táplálkozási szakember), hogy az Anyáknak minél komplexebb, elméleti és gyakorlati kérdéseire is választ adhassunk, a legújabb, nemzetközileg elfogadott ajánlások alapján.

Célom, hogy a szakma segítségével megfogjam az Anyák kezét, és segítsem őket abban, hogy legféltetebb kincsük, a gyermekük táplálása biztonságossá váljon.

Aktuális tanfolyamai


Regisztráció

Vezetéknév

Keresztnév

E-mail cím

Jelszó

Jelszó mégegyszer

Telefonszám (pl.: +36305550102)

Van ételallergiád/-intoleranciád?


A Sportkontroll visszajáró páciense vagyok.
Feliratkozom a Mandulaliget hírlevelére.
Elolvastam és elfogadom az Általános szerződési feltételeket
Regisztráció
Ezzel az email címmel már regisztráltak.
Google+