Török Éva, dietetikus

Török Éva vagyok, 2009-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen dietetikusként, majd ezt követően 2017-ben Táplálkozástudományi szakemberként. Terápiás dietetikus munkámat 2010 márciusában kezdtem meg a Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikáján. A klinika beteganyagából fakadóan tapasztalatot szereztem az I-es és II-es típusú cukorbetegség, az emésztőszervrendszert érintő tumoros megbetegedések táplálkozási kezelésében, illetve a testösszetétel különböző eszközökkel való felmérésében. Személyes érintettségem kapcsán a gestatios (terhességi) cukorbetegség, a gyermekek egészséges táplálkozásra nevelése és az utóbbi időben a gluténmentes diéta terápiás vonatkozásai közel állnak szívemhez. 2013-2014 között a Magyar Evezős Szövetség dietetikusa voltam és jelenleg is több élsportolóval dolgozom együtt. 2017 márciusától magán egészségügyi környezetben igyekszem továbbadni tudásomat. Jelenleg egyéni dietetikai tanácsadást az A1 Endoszkópos Centrum Kft-ben végzek.

Természetes dolog az, hogy mint egy élő tudomány, a táplálásterápia aktualitásai, elvei változnak. Azonban ez a változás nem napról napra történik. Mielőtt alapvető igazságként kezdenénk közvetíteni információkat az emberek felé, előtte meg kell bizonyosodnunk azok hitelességéről.

Az egymásnak ellentmondó állítások káoszt, reménytelenséget, kiábrándultságot eredményeznek és általános következményük, hogy inkább nem csinál semmit az ember (hiszen bármit is csinál, az úgyis rossz valaki szerint) vagy a szélsőséges csodát ígérő gyógymódokat választja.

A táplálkozási magatartásban és azok hatásaiban nincsenek csodák. A kitartó, következetes étkezésnek, életmódbeli szokásoknak vannak eredményei. Ezeknek a pozitív következményeknek az eléréséhez tudatosan, egy irányba érdemes haladni, mert a kitérőknek általában ára van.

Dietetikus munkám legmeghatározóbb része a táplálkozási tanácsadás, testösszetétel elemzés. Pácienseimmel közös célunk az, hogy a megfelelő, az adott személyiséghez igazított eszközökkel a hozzám forduló ember tápláltsági állapota és testösszetétele úgy változzon, hogy az egészségét, a gyógyulást és a megélt élet minőségét pozitívan befolyásolhassa. Azonban az étkezés, az egészséges ételek elkészítése örömforrás is lehet, ezzel kapcsolatos nézeteimet szeretném átadni elméleti és gyakorlati tartalmat is közvetítő tanfolyamainkon.

Megtiszteltetés számomra, hogy látásmódomat és tapasztalataimat évek óta egykori anyaintézményem, a Semmelweis Egyetem keretei között oktathatom a jövő dietetikusainak, illetve, hogy időről időre tudományos előadásokon prezentálhatom eredményeimet.

Aktuális tanfolyamai

05. 22. szerda
18:00
Street food otthon, gluténmentesen
Oktató: Vásony-Dékei Zóra
Szabad helyek: 3
Ár: 15 500 Ft ?

A tanfolyamok ára 15500 Ft.

A PCOS Alapítvány igazoltan aktív önkéntesei 50% kedvezményre jogosultak.

Azok a regisztrált felhasználók, akik 6 hónapon belül kettőnél több tanfolyamon is részt vesznek, a második részvételt követően fél évig 10% kedvezményre jogosultak.

Jelentkezem

Regisztráció

Vezetéknév

Keresztnév

E-mail cím

Jelszó

Jelszó mégegyszer

Telefonszám (pl.: +36305550102)

Van ételallergiád/-intoleranciád?


A Sportkontroll visszajáró páciense vagyok.
Feliratkozom a Mandulaliget hírlevelére.
Elolvastam és elfogadom az Általános szerződési feltételeket
Regisztráció
Ezzel az email címmel már regisztráltak.
Google+