PCOS, inzulinrezisztencia, cukorbetegség diétája

A diéta sokak számára egyenlő a kedvenc ételekről való lemondással, tiltásokkal, nehezen tartható táplálkozási előírásokkal, ízetlen ételekkel. Azonban a PCOS-ben, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben javasolt étrend fő alapelvei megegyeznek az egészséges embereknek javasolt táplálkozási irányelvekkel, bizonyítottan betarthatóak.

ismerd-fel-az-IR-t

A szabályoknak megfelelően elkészített ételek csak az életmódváltás kezdetén tűnhetnek ízetlennek. Idő kell ahhoz, hogy az ízérzékelés – amit a korábban nagy mennyiségben fogyasztott finomított szénhidrátok, rostszegény, sós ételek eltompítottak – újra kifinomulttá váljon. Ekkor azonban egy egészen új világ tárul fel az egészség útjára lépő előtt: megismeri az ételek természetes ízét, kísérletezni kezd, új élelmiszereket kutat fel. Izgalmas változások előtt áll, amelyek hosszú távon az egészségben töltött évei számát is növelik majd!

PCOS, inzulinrezisztencia, cukorbetegség étrendje

  • étkezz rendszeresen, naponta 5 alkalommal, 2-4 óránként
  • figyelj oda az egyszerre elfogyasztott szénhidrát mennyiségére és minőségére
  • még jó minőségű (magas rosttartalmú, hozzáadott cukortól mentes) édességet is csak csupán hetente egy-két alkalommal egyél
  • csökkentsd a cukor-, édesítőfogyasztásod, a teát, kávét fogyaszd édesítés nélkül
  • válaszd az alacsony zsírtartalmú alapanyagokat, konyhatechnológiát, hagyd el a kenőzsiradékokat (pl. ne kenj vajat, margarint a kenyérre)
  • növeld az ételeid rosttartalmát: egyél több alacsony szénhidráttartalmú zöldséget (pl.: uborka, paprika, saláta stb.), fogyassz teljes kiőrlésű gabonaféléket
  • egyél naponta nyers zöldséget, gyümölcsöt
  • csökkentsd a napi elfogyasztott só mennyiségét, fűszerezésre használj zöld vagy szárított fűszereket
  • naponta igyál meg 1,5-2 l folyadékot, főleg vizet
  • mozogj rendszeresen, végezz hetente legalább 3-4 alkalommal dinamikus testmozgást (pl.: gyors gyaloglás, kerékpározás, otthoni torna)

PCOS, inzulinrezisztens, cukorbeteg diéta – mintaétrend

Hamarosan…

PCOS, inzulinrezisztencia, cukorbetegség – receptek

A Mandulaliget főzőiskola tanfolyamain csak olyan, magas rosttartalmú, hozzáadott cukortól mentes fogások készülnek, amelyek az inzulinrezisztencia, cukorbetegség, PCOS, várandós, diétájába is beilleszthetők! Látogass el hozzánk!


Regisztráció

Vezetéknév

Keresztnév

E-mail cím

Jelszó

Jelszó mégegyszer

Telefonszám (pl.: +36305550102)

Van ételallergiád/-intoleranciád?


A Sportkontroll visszajáró páciense vagyok.
Feliratkozom a Mandulaliget hírlevelére.
Elolvastam és elfogadom az Általános szerződési feltételeket
Regisztráció
Ezzel az email címmel már regisztráltak.
Google+